WJ-K Fotografie WJ-K Fotografie
home>Albums>HDR - Religie>HDR - Mariapark-Dreef
HDR High Dynamic Range maria mary mariapark jesus bedevaart bedevaartplaats pilgrimage pelerinage meersel meersel-dreef padre pater pio heilig heilige holy saint sint
Full size:

HDR - Mariapark Meersel-Dreef

Pio van Pietrelcina (Pietrelcina, 25 mei 1887 - San Giovanni Rotondo, 23 september 1968) was een kapucijner pater. Zijn burgerlijke naam was Francesco Forgione.
In 1918 had hij zichtbare stigmata, die gedurende zijn verdere leven zouden bloeden, waardoor hij volgens sommigen op mystieke wijze met Christus' lijden verbonden was. Men verhaalt dat hij door zijn zwakke gezondheid en de stigmata zijn verdere leven veel pijn heeft moeten verdragen en dat hij zijn lot droeg voor de bekering van ongelovigen en zondaars. Een aan Pater Pio toegeschreven wonder is de bilocatie, het vermogen om op twee plaatsen tegelijk aanwezig te zijn. Pater Pio zou ook over de ervaring van de bilocatie hebben gesproken.
Niet in de laatste plaats om zijn liefde voor de traditionele rooms-katholieke leer en liturgie, is pater Pio geliefd als heilige in traditionalistische en conservatieve kerkelijke kringen, en ook ver daarbuiten. Ook drong hij aan op het gezamenlijke en individuele bidden van de rozenkrans.

Width: 3648 x Height: 5472
File size: 14.9 MB
Color profile: Adobe RGB (1998)
ISO: 100